Hudspecialistpodden
Vi besöker hudens goda bakterier

Vi besöker hudens goda bakterier

October 14, 2021

Denna vecka pratar duon om hudens goda bakterier, svampar mm som alla lever på hudens yta. 

Förutom att själva prata om mikrobiom så besökte de även Skinome Projects egna labb för att komma de goda bakriterna riktigt nära. In och lyssna! 

Alla produkter i poddavsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 83: Vi besöker hudens goda bakterier

Lyssnarfråga: Vad menas med ”Fungal akne”

Lyssnarfråga: Vad menas med ”Fungal akne”

October 7, 2021

Har du hört talas om "fungal akne" och vet du att det inte är akne utan orsakas av en form av jästsvamp? Lyssnaren Maja har hört av sig och vill att Sara och Yasemin förklarar vad det är och hur det skiljer sig mot vuxenakne. I dagens avsnitt får vi en förklaring kring begreppet "fungal akne", vad man kan göra för att förebygga och när det är läge att kontakta en hudläkare. Att boosta hudens goda bakterier är helt rätt väg att gå för att finna balansen mellan bakterier och svamp i huden och som vanligt bjuder Sara och Yasemin på fina produkttips. 

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten: Poddavsnitt 82: Lyssnarfråga: Vad menas med "Fungal akne"

 

Önskegästen Lena från SkinCeuticals

Önskegästen Lena från SkinCeuticals

September 30, 2021

Veckans avsnitt har en önskegäst! Flera lyssnare har hört av sig till Yasemin och Sara om att de önskar ett avsnitt med SkinCeuticals och självklart tar de till sig av önskemålen och bjuder in produktansvarige Lena Engman. Lena ger oss en rejäl resa genom Skinceuticals produkter, vilka som passar vem och avslöjar såklart även hennes egna hemliga knep för att spetsa till produkterna. Detta är ett avsnitt för dig som redan älskar SkinCeuticals men även ett riktigt spännande avsnitt för dig som kanske inte kommit i kontakt med märket innan.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 81: Önskegästen Lena från SkinCeuticals

Before After - Idas & Annas hudvårdsresa

Before After - Idas & Annas hudvårdsresa

September 23, 2021

I veckans avsnitt ringer Sara och Yasemin upp och pratar med två kunder som med egna ord berättar om sina fantastiska hudresor. Ida och Anna delar sina hudvårdshistorier där Ida haft problem med eksem och torr hud sedan hon var liten och Anna som kämpat med att bli av med sina finnar och röda akneärr. Resultaten är fantastiska och deras berättelser är verkligen inspirerande.

Alla produkter i poddavsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 80: Ida och Annas fantastiska hudresor

Så blir du hudsmart

Så blir du hudsmart

September 16, 2021

Veckans avsnitt blev en mix av lite allt möjligt med utgångspunkten - hudsmart. Vare sig du är en nybörjare eller hudvårdsnörd så finns de något för dig, in och lyssna!

Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: info@hudspecialisten.se

Alla produkter i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 79: Så blir du hudsmart

Trendspaning - Back to basics

Trendspaning - Back to basics

September 9, 2021

I veckans avsnitt kikar Sara och Yasemin igenom vilka hudvårdstrender som hittills vuxit sig starka i år och vad som kommer att fortsätta dominera 2021. Just "back to basic" är den röda tråden i avsnittet och det pratas även om IR bastu, glassbilen i yoga-liven och vi får också veta vad Saras farfar önskar sig mest av allt i födelsedagspresent.

Alla produkter i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 78: Trendspaning - Back to basics

Så reducerar du röda- och mörka akneärr

Så reducerar du röda- och mörka akneärr

September 2, 2021

Denna vecka tar Sara & Yasemin upp de ständigt aktuellt ämnet: Akneärr

Vad är det för skillnad på röda (postinflammatoriskt erytem) och mörkare (postinflammatorisk hyperpigmentering) ärr? Vilka är de mest effektiva produkterna för hemmabruk? 

Duon ringer även upp Margareta Frohm Nilsson som är medicinsk doktor, specialist i dermatologi och driver Hudläkargruppen på Riddargatan i Stockholm för att prata om ämnet. De går även in på behandlingsalternativ för akneärr när det är i form av upphöjningar och fördjupningar. 

In och lyssna! 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 77: Så reducerar du röda- och mörka akneärr

Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

August 26, 2021

Hur påverkas huden under dygnet och spelar det egentligen någon roll vilka produkter man har morgon och kväll? En lyssnare som jobbar natt inom vården har hört av sig och önskar hjälp med upplägget av sin rutin. Sara och Yasemin pratar om den cirkadiska rytmen i kroppen, hur huden påverkas under dygnets 24h och hur man ska lägga upp sin rutin för att stödja hudens egna funktioner.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

Hållbar hudvård – så blir du en mer medveten konsument

Hållbar hudvård – så blir du en mer medveten konsument

August 19, 2021

Sara och Yasemin älskar hudvård men de älskar också vår planet. Genom att göra medvetna val, vare sig det är att välja hållbart producerade produkter eller att minska vattenförbrukningen under vår hudvårdsrutin, så är det en bra början till att göra skillnad – för dig och för alla andra. In och lyssna för deras tankar och tips! 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 75: Hållbar hudvård – så blir du en mer medveten konsument

Höst-preppa huden

Höst-preppa huden

August 12, 2021

Nu är det på väg att bli höst och vad passar bättre än att både förlänga sommarfeelingen, introducera mer aktiva produkter och preppa huden för kallare temperaturer. Man ska börja i tid och fokus ligger på att kick-starta huden med ny energi och väcka semesterhuden till liv. Sara och Yasemin har redan bestämt vilka produkter som ska få jobba extra hårt denna höst och delar med sig av sina bästa tips.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 74: Höst-preppa huden

Podbean App

Play this podcast on Podbean App